Kiełki słodowe

35,00 zł
Brutto
Ilość

  • Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

Kiełki słodowe można wykorzystać w żywieniu koni,bydła,owiec,kóz,świń. Kiełki słodowe powstają w trakcie suszenia i oczyszczania skiełkowanego jęczmienia, przy produkcji piwa. Składają się z kiełków,korzonków,połamanych części ziarna oraz plew. Posiadają drobną strukturę fizyczną i znaczną zawartość węglowodanów rozpuszczalnych.

Występują również asparagina,betaina,cholina-należąca do fosfolipidów,które są związkami bardziej biologicznie czynnymi niż tłuszcze oraz cukry-maltoza,kwasy organiczne(mrówkowy,octowy,szczawiowy,mlekowy,bursztynowy,jabłkowy)oraz niewielkie ilości substancji gorzkich.

Mają barwę od jasnej do ciemnobrunatnej(jaśniejsze kiełki mają przyjemniejszy i bardziej aromatyczny zapach oraz wyższą wartość pokarmową). Kiełkujący jęczmień zawiera istotny poziom wielu witamin oraz makro i mikroelementów niezbędnych podczas rozrodu i wzrostu zwierząt,a także powodują wzrost wydajności mlecznej

1 kg kiełek słodowych ma wartość 0,85 jedn.ows.Są chętnie zjadane przez zwierzęta.

STOSOWANIE: bydło do 3kg./szt./dziennie

konie do 2kg./szt./dziennie

trzoda chlewna do 1kg/szt/dziennie

SKŁADNIKI ANALITYCZNE: białko ogólne 20%-23%

popiół surowy 4,8%

włókno surowe 11%-15%

tłuszcz surowy 1,46%

wilgotność 14%

Waga: 25kg.

999 Przedmioty